Veel van onze klanten die een bedrag terugkrijgen van hun telecomprovider vragen zich af of dat wel écht zo is dat zij een bedrag terugkrijgen en of Mobiclaim wel betrouwbaar is. Wij begrijpen dat goed, want het is niet niets om zomaar honderden euro's terug te krijgen na het indienen van een simpele aanvraag in enkele minuten.


Ook vragen sommige klanten zich af waarom zij hun IBAN nummer met ons moeten delen. Hieronder geven wij antwoorden op bovenstaande vragen.Krijg ik echt geld terug?


E-mailadres eindigend op @mobiclaim.nl

Indien jij een e-mail ontvangt van één van onze medewerkers vanaf een e-mailadres dat eindigt op @mobiclaim.nl waarin staat dat jij een bedrag terugkrijgt van je telecomprovider, dan is dat bericht correct en heeft de telecomprovider zich bereid getoond om aan jou een bedrag te vergoeden voor een all-in abonnement dat je eerder hebt afgesloten bij die telecomprovider.


IBAN nummer

Wij hebben jouw IBAN nummer nodig om de vergoeding naar jou over te kunnen maken. Zonder deze gegevens is dat simpelweg niet mogelijk. Voor ons privacybeleid inzake het bewaren en gebruiken van gegevens zoals uw IBAN nummer, verwijzen wij u graag naar de volgende pagina: https://www.mobiclaim.nl/privacybeleid.


Vragen over de vergoeding en onderliggende afspraken

Heeft u inhoudelijke vragen over het aanbod dat wij u hebben gestuurd? Neem dan contact op met onze Hoofd Klantenservice Jochem van Dalfsen via e-mailadres jochem@mobiclaim.nl.


Is Mobiclaim betrouwbaar?


Geregistreerd als BV bij de Kamer van Koophandel

Mobiclaim BV is sinds 2018 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder KvK nummer 72605014. Dit betekent dat Mobiclaim en haar bestuurders zijn geregistreerd in het Nederlands Handelsregister. De Nederlandse wet verplicht Mobiclaim als besloten vennootschap ieder boekjaar een financieel verslag de deponeren bij de KvK. Mobiclaim werkt vanuit twee locaties: locatie Amsterdam en locatie Bussum.


Bijna 50.000 claims

Mobiclaim heeft inmiddels meer dan 48.000 claims voor Nederlandse consumenten in behandeling genomen. Mobiclaim heeft claims ingediend voor consumenten bij KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Het is niet meer mogelijk om een claim in te dienen voor de providers KPN en Vodafone.


Ervaren team

Mobiclaim is opgericht door twee ondernemers, Pieter Brouwer en Jochem van Dalfsen. Pieter en Jochem hebben meerdere bedrijven met elkaar opgezet en zijn tevens oprichter van Slimleren.nl, een innovatief leerplatform dat is uitgeroepen tot Beste Educatie Website van 2019. Dankzij hun jarenlange ervaring binnen online marketing weten zij consumenten goed te bereiken, waardoor inmiddels meer dan 48.000 consumenten zich hebben aangemeld bij Mobiclaim. 


Voor de juridische kant werkt Mobiclaim nauw samen een gerenomeerd advocatenkantoor. Mobiclaim werkt uitsluitend no-cure-no-pay. Dat betekent dat je vooraf niets betaalt. Je draagt alleen een fee af indien het ons lukt om een bedrag voor jou terug te krijgen van jouw telecomprovider.


Hoe werkt zo'n claimproces nou eigenlijk?


Graag lichten wij toe op welke (gangbare) manieren een oplossing kan worden bereikt indien een claim-organisatie iets van een bedrijf meent te vorderen te hebben voor de klanten die zij vertegenwoordigd. Een oplossing wordt meestal bereikt op één van de volgende twee manieren:

1. Een rechter neemt een beslissing over hoe het geschil opgelost dient te worden.
2. De claim-organisatie en het bedrijf dat de claims ontvangt komen samen tot een regeling, zonder tussenkomst van een rechter, waardoor het geschil is opgelost.

In beide gevallen is het uiteraard zo dat de belangen van de betrokken partijen in de basis tegenstrijdig zijn. Zo is het bijvoorbeeld aannemelijk dat een partij die iets claimt het volledige bedrag vergoed wil krijgen waarvan zij meent dat de consument, die zij vertegenwoordigd, daar recht op heeft. Of dat de afwikkeling van de afspraken bijvoorbeeld voortvarend zullen plaatsvinden. Het bedrijf dat de claim ontvangt heeft er echter, in tegenstelling tot de claim-organisatie, logischerwijs een financieel belang bij dat er een relatief laag bedrag wordt vergoed. Of dat het treffen van een regeling niet juist een negatief effect heeft op haar financiële belang. Daarom is het vaak nodig voor beide partijen om 'water bij de wijn' te doen en zodoende zonder tussenkomst van een rechter te komen tot een regeling die acceptabel is voor beide partijen. Het voordeel hiervan is dat er op een veel kortere termijn een oplossing kan worden bereikt.